R.Haan Gezondzorg Therapeut

Natuurgeneeskundig therapeut

Bedrijfstherapie.

 

Het doel van bedrijfstherapie is u te ondersteunen in het oplossen van uw lichamelijke klachten, zodat u weer in een gezonde balans komt.

Door diverse ervaringen in ons leven of situaties waarin wij verkeren nemen wij zowel lichamelijk als emotioneel een houding aan die ons diverse lichamelijke ongemakken kunnen bezorgen. Het verschilt in houding die men aanneemt tijdens het sporten of werken tot een onuitgesproken houding door verdriet, boosheid ect. Op den duur kan het ons dagelijks functioneren gaan belemmeren.

Rugklachten, hoofdpijn of maag- darmklachten zijn duidelijke indicaties.

CANS/RSI gerelateerde klachten, stijve spieren na het sporten of blessures kunnen ook tot last zijn.

Wat kunt u verwachten bij bedrijfstherapie:

Tijdens een behandeltraject wordt dan ook niet alleen uw klacht behandeld, maar wordt u tevens begeleid in het bewustwordingsproces naar de oorzaak van uw klacht. Deze oorzaak kan lichamelijk zijn, maar kan ook te maken hebben met bepaalde omstandigheden in uw leven of uw levensstijl. 

Gezond werken kun je leren

Uw werk niet meer kunnen doen vanwege lichamelijke klachten, daar denkt u liever niet aan. Maar natuurlijk kan het iedereen overkomen. Ook uw medewerkers.

Vrijwel dagelijks komt het voor: lichamelijke klachten op het werk. Soms als gevolg van zwaar werk, repeterende handelingen of langdurig een houding aannemen. Maar ook door verkeerd lichaamsgebruik, onjuiste inrichting van de werkplek of overbelasting bij werkhervatting na ziekte of blessures.

Gevolgen: lichamelijke klachten en kostbare ziekteverzuimdagen.