R.Haan Gezondzorg Therapeut

Natuurgeneeskundig therapeut

Therapeutische massage

 

Het doel van een therapeutische massage is u te ondersteunen in het oplossen van uw lichamelijke klachten, zodat u weer in een gezonde balans komt.

 Door diverse ervaringen in ons leven of situaties waarin wij verkeren nemen wij zowel lichamelijk als emotioneel een houding aan die ons diverse lichamelijke ongemakken kunnen bezorgen. Het verschilt in houding die men aanneemt tijdens het sporten of werken tot een onuitgesproken houding door verdriet, boosheid ect. Op den duur kan het ons dagelijks functioneren gaan belemmeren.

Rugklachten, hoofdpijn of maag- darmklachten zijn duidelijke indicaties.

CANS/RSI gerelateerde klachten, stijve spieren na het sporten of blessures kunnen ook tot last zijn.

Spanning en stress hopen zich vaak op in het gebied van de bovenrug, schouders en nek. Deze massage is speciaal ontworpen voor mensen die met name in de (boven)rug, schouders en nek te kampen hebben met klachten en hiervan verlichting zoeken.

De therapeutische massage bestaat uit een combinatie van verschillende massagetechnieken die zich effectief richten op het losmaken en doorbloeden van de spieren in de bovenrug, schouders en nek.

Deze massage versnelt de doorbloeding in de aderen en zorgt zo voor een snellere afvoer van afvalstoffen. Hierdoor zorgt de massage voor ontspanning van de spieren, leidt het tot een vermindering van pijn en klachten maar geeft je tevens een weldadig gevoel en hernieuwde energie.