R.Haan Gezondzorg Therapeut

Natuurgeneeskundig therapeut

Bach Bloesem Therapie.

Wat zijn Bach Bloesem Remedies? 
De Bloesem therapie, is een zeer verfijnde natuurlijke geneeswijze. De bloesem remedies zijn tincturen bereid uit bloesems van planten, bomen en struiken, waarbij gebruik wordt gemaakt van de levensenergie van de plant of bloem. Ze worden gebruikt voor gemoedsgesteldheden of emoties die uit evenwicht zijn geraakt.

De bloesems worden handmatig geoogst, waarna ze in zuiver bronwater worden verhit. De bloemen worden niet met de hand aangeraakt, om zo te voorkomen dat hun helende kwaliteiten verstoort. Door de verhitting worden alle bijzondere krachten van de bloemen in het bronwater opgenomen. De ‘oplossingen’ worden geconserveerd door middel van alcohol.


Wat is het doel? Wat doet het precies?

Dr. Bach deelde 38 bloesems in naar de volgende 7 groepen:

1 Angst 
Onzekerheid 
Onvoldoende interesse in het hier en nu 
Eenzaamheid 
5 Overgevoeligheid 
6 Moedeloosheid en wanhoop 
Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen. 

Verder is er nog de speciale Rescue Remedy, samengesteld uit 5 bloesems, die te gebruiken is in noodsituaties. Zoals na een val of ongeluk.

De remedies hebben tot doel de patiënt te ondersteunen in zijn strijd tegen ziekte.
Door emotionele factoren als neerslachtigheid, angst, bezorgdheid, trauma's, die genezing belemmeren, te behandelen. 
Bij het gebruiken van bloesem remedies gaat iemand duidelijker in contact komen met zijn of haar eigen gevoel, zodat de persoon zelf inzicht krijgt hoe hij of zij de verstoorde emoties weer in balans kan brengen. Wanneer men bijvoorbeeld een angst heeft is dit niet een angst, maar het ontbreken van het deel moed. Leeft men bijvoorbeeld onder een voortdurende angst dan zal dit de levenskracht en vitaliteit van de persoon aantasten. Wanneer men het deel moed weer heeft eigen gemaakt, ontstaat er een evenwicht zodat de spanning en/of ziekte zijn greep kan loslaten en het lichaam zelf op een natuurlijke wijze aan de herstelling kan gaan beginnen. 
Zij kunnen ook preventief worden gebruikt in tijden van stress en bezorgdheid en zijn met name behulpzaam bij de vele klachten van algehele vermoeidheid en onwelzijn, zonder specifieke medische diagnose.